بعد از تحولات زیادی که در دهههای اخیر در صنعت ساختمان سازی و دکوراسیون در دنیا رخ داد، بخشهای جدیدی به طراحی خانهها اضافه شد. این بخشها که هر کدام دارای کاربریهای مختلف بودند، به سرعت بین مردم محبوبیت پیدا کردند. یکی از این بخشها لاندری روم است.
شاید بپرسید کلوزت و لاندری چیست؟ در تعریف لاندری روم میتوان گفت اتاقکی برای شستشو، آبکشی، خشک کردن و نیز اتو نمودن لباسها است. اتاق لاندری به جهت نظم بخش به لباسهای کثیف و نیز لباسهای شسته شده ی نم دار، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
اهمیت لاندری روم ایرانی در آپارتمان
می توان گفت هر آنچه که شما برای شستن و خشک کردن و اتوکشی البسه نیاز دارید در این بخش از خانه به طور منظم در اختیار دارید. از فواید لاندری روم به همین نظم بخشی آن میشود اشاره کرد. با وجود این قسمت جدید دیگر احتیاجی به نصب ماشین لباسشویی در آشپزخانه نیست و به این ترتیب فضای بیشتری برای دیگر اجزای آشپزخانه خواهید داشت. همچنین لباسهای کثیف که گاهی بوی نامطبوعی میدهند از اتاق خوابها جمع آوری میشوند.
لباسهایی که شسته شده ولی نم دارند نیز ممکن است به دلیل دیر خشک شدن بوی نم نا مطبوعی به خود بگیرند که با اتاق لاندری این مشکلات به خوبی حل خواهد شد.
شاید برایتان پیش آمده باشد که مکان دقیقی برای اتوکشی لباسها نداشته باشید و مجبورید میز اتوی خود را هر از گاهی جابه جا نمایید در اتاق لاندری مکانی به این امر اختصاص داده شده و لباسها در همان مکان شستشو، خشک و اتوکشی نیز میشوند.
وسایل مورد نیاز برای لاندری روم
در اتاق لاندری بعضی از وسایل ضروری وجود دارند که به وسیله ی آنها بتوان کار شستشو ،خشک و اتوکشی لباسها را انجام داد. در ادامه به چند وسیله اصلی از این دست اشاره خواهیم کرد.
1-ماشین لباسشویی در لاندری روم
اصلی ترین وسیله ی مورد نیاز در اتاق لاندری، ماشین لباسشویی است. ممکن است برخی از خانوادههای پر جمعیت از دو ماشین لباسشویی برای تعبیه در اتاق لاندری استفاه نمایند. مدل و سبک این وسیله چندان اهمیتی ندارد و در هنگام طراحی، ابعاد استاندارد لاندری روم و اندازه ماشین لباسشویی رعایت شود.
2-رخت آویز لاندری روم
وسیله ی مهم دیگری که در این بخش از خانه مورد استفاده ی بسیار قرار میگیرد، رخت آویز است. رخت آویزها در اجناس چوبی و فلزی و با طرحهای مختلف ساخته و عرضه میشوند و شما بسته به سبک وهارمونی موجود در اتاق لاندری میتوانید دست به انتخاب بزنید. از دیگر مزایای لاندری روم میتوان به این مسئله اشاره کرد که با جمع شدن رخت اویزها از بالکنها و اتاقهای خواب، نظم و جلوه ی بصری زیباتری ایجاد خواهد شد.
3- کمد و قفسه لاندری روم
قفسهها و کمدها نیز از وسایل ضروری در اتاق لاندری هستند که برای نگهداری و نظم دهی به لباسهای کثیف و شسته شده و نیز مواد شوینده و بهداشتی، مورد استفاده قرار میگیرند. جنس این کمدها بیشتر از چوبهای فراوری شده هستند که در طرحها و رنگهای گوناگون و طبق سلایق متفاوت طراحی و ساخته میشوند.
4- اتو و میز اتوکشی
اتو و نیز میز آن از اجزای اصلی اتاق لاندری به شمار میروند. لباسها بعد از مراحل شستشو و خشک شدن در همانجا اتوکشی نیز میشوند. به این ترتیب تمام امور مربوط به لباسها در یک مکان مشخص صورت میگیرد. میز اتو میتواند سیار و یا در قسمتی از لاندری روم تعبیه شده باشد. یک صندلی و یا پاف برای اتوکشی یا دیگر کارهای زمان بر در آنجا قرار داده میشود.
5- دستگاه تهویه ی هوا لاندری روم در آپارتمان
اگر اتاق لاندری شما دارای پنجرههای بزرگ و نور کافی است کمتر به این دستگاه نیاز پیدا میکنید اما اگر نور کافی و گردش هوای خوبی نداشته باشد، ضروری است از دستگاههای تهویه استفاده نمایید تا بوی نامطبوع نم را خارج کنید.
6- روشویی در لاندری روم
هرچند که امروزه اکثر لباسها با لباسشویی شسته و خشک میشوند اما هنوز هم گاهی پیش میآید که برخی از لباسها با دست باید شسته شوند. همچنین ممکن است دستهای شما در معرض تماس با مواد شوینده و یا لباسهای کثیف، آلوده شود و احتیاج به شستشو داشته باشند. به همین منظور یک روشویی در آن قرار داده میشود.
انتخاب مکان مناسب برای لاندری روم
یکی از مسائل مهمی که باید در مورد انتخاب مکان آن به آن توجه نمایید، همان مسئله ی تهویه ی هوا و نور مناسب است. مکانی را انتخاب کنید که پنجرههای بزرگ داشته باشد در ضمن از پرده برای پنجرهها استفاده شود تا وسایل اتاق لاندری بر اثر آفتاب پوسیده نشوند.
از دیگر مسائل، کلوزت و لاندری روم بهتر است کنار هم قرار بگیرند. از دیگر موارد نزدیکی آن به حمام است تا لباسهای کثیف را به این قسمت انتقال دهید. اگر فضای منزل شما کوچک است و یا در آپارتمان زندگی میکنید، طراحی لاندری روم کوچک مهم است. در این موارد ما توصیه میکنیم لاندری روم در بالکن را نظر بگیرید که هم نور کافی و هم گردش هوای مناسب را داراست.
گفتنی است مکانی که برای این منظور در نظر گرفته اید باید به راحتی قابل شستشو باشد. کف و دیوارهای آن باید به آسانی تمیز شوند. ترجیحا از فرش در اتاق لاندری استفاده نکنید تا نظافت آن آسان تر باشد.
سبکهای اتاق لاندری
این قسمت از منزل نیز باید از سبکهای مورد استفاده در دیگر نقاط خانه پیروی کند. اگر طرفدار سبک کلاسیک و یا نئوکلاسیک هستید لاندری روم خود را بر اساس همین سبکها و با رنگهای گرم و روشن و کمدهای پر نقش و نگار طراحی نمایید ولی اگر سبک مدرن را میپسندید، تا حد امکان از کمدهایی با طراحی ساده استفاده کنید. همچنین از رعایت قاعده ی خلوتی و سادگی غافل نشوید.
متریال کمدهای اتاق لاندری
برای ساخت کمدها و قفسههای اتاق لاندری از چوبهای طبیعی و یا فراوری شده استفاده میشود. پیشنهاد ما به شما چوبهای فراروری شده با روکشهای پلاستیکی است که انواع مختلفی دارند. از این دست میتوان به ورقههای چوبی که بیشتر از ام دی اف با روکشهایی وکیوم میشوند تا خاصیت ضد آبی پیدا کنند و مقاومتشان در مقابل رطوبت بالاتر برود.
از انواع این متریالها میتوان به ممبران، ام دی اف،های گلاس و ملامینه اشاره کرد. شما میتوانید طرح و رنگ مورد علاقه را به اپراتورهای سازنده سفارش داده و کمد و قفسه ی دلخواه و منحصر بفرد خود را داشته باشید.
همانطور که در این مقاله ذکر شد، اتاق لاندری بخشهای کوچکی از خانه اند که تمام امور مربوط به البسه و اتوکشی آنها در آن انجام میشود. لاندری رومها به سبکهای مختلف طراحی میشوند و از اجزای مختلفی نظیر ماشین لباسشویی، میز اتو، کابینتهای لباس و مواد شوینده تشکیل میشوند. ناگفته نماند که اتاق لاندری در امر نظم دهی به خانه اهمیت به سزایی دارد.