انواع کابینت آشپزخانه

در طراحی دکوراسیون آشپزخانه، اصلی ترین عنصر، کابینت آشپزخانه است که وظیفه مهم نظم دهی به ظروف و وسایل را بر عهده دارد. کابینت‌ها بخش زیادی محیط در دیدرس را به خود اختصاص می‌دهند. به همین خاطر ضروری است تا نمای زیبا و هماهنگی با سایر وسایل خانه‌تان داشته باشد.

چیدمان و نحوه ی نصب کابینت‌‌ها باید بر اساس اصول کاربری و نیاز سنجی و همچنین بر اساس تجربه ی طراحی انجام شود تا به نتیجه ی مورد نظر دست یابید.

برای اینکار حتما از اپراتورهای فنی کمک بگیرید. این افراد با تجربه ی زیادی که در این کار دارند به خوبی محل گاز، یخچال، لباس شویی و کابینت‌‌ها را بر اساس نیاز شما طراحی می‌کنند و با توجه به سبک و سلیقه ی دلخواه شما دست به اجرای جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه مورد نظرتان می‌زنند.

کابینت طرح جدید
طراحی و ساخت جدیدترین کابینت‌‌ها

 

انتخاب جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه

امروزه انواع کابینت آشپزخانه جدید از متریال‌‌های مختلفی ساخته می‌شوند. قبل از هر انتخابی لازم است راجع به جنس و متریال، باید سبک دکوراسیون آشپزخانه خود را در نظر بگیرید. اگر سبک خاصی را برای دکوراسیون منزل تان برگزیده اید از همان سبک در آشپزخانه هم پیروی کنید. بهتر است سبک دکوراسیون آشپزخانه مدرن، آشپزخانه کلاسیک و آشپزخانه نئوکلاسیک را بشناسید و متناسب با سلیقه تان یکی را برای طراحی این بخش از منزل خود انتخاب نمایید.

ما در این نوشته سعی نموده ایم تا انواع کابینت آشپزخانه مدرن و شیک موجود در بازار را بررسی نماییم تا شما با توجه به سبک منزل تان و نیز هماهنگ با‌‌هارمونی دیگر وسایل تان، یکی از آن‌‌ها را انتخاب نمایید. برای اینکه بتوانید مناسبترین نوع و جنس کابینت را برای آشپزخانه تان شناسایی کنید باید با انواع کابینت‌‌های ساخته شده با جنس‌‌های مختلف را بشناسید.

در ادامه مقاله چند نوع کابینت در بازار با جنس‌‌های مختلف را برایتان معرفی خواهیم کرد تا بتوانید انتخابی هماهنگ و متناسب با‌‌هارمونی دیگر وسایلتان داشته باشید.

کابینت چوبی
کابینت ام دی اف نسکافه ای

 1-کابینت ممبران یا وکیوم

 این کابینت‌‌ها که به کابینت وکیوم نیز معروف اند، از جنس ام دی اف ساخته می‌شوند و سطحشان با یک لایه ی پی وی سی وکیوم می‌شود. لایه ی پی وی سی نوعی پلاستیک است که از رسیدن آب به سطح ورقه ی ام دی اف جلوگیری می‌کند. دقت داشته باشید اگر آسیبی به سطح این لایه وارد شود، قابلیت ضد آب بودن خود را از دست می‌دهد.

این نوع کابینت در سبک‌‌های گوناگون و متناسب با دکوراسیون آشپزخانه کلاسیک، آشپزخانه مدرن و آشپزخانه نئوکلاسیک طراحی و تولید می‌شوند. شما می‌توانید سبک، رنگ و طرح دلخواه تان را به سازندگان سفارش داده و کابینت مورد علاقه تان را تحویل بگیرید.

کابینت ممبران
کابینت ممبران

فرق کابینت ممبران کلاسیک با کابینت ممبران مدرن در طرح‌‌های برجسته ی سبک کلاسیک است. برای این کار ابتدا روی ام دی اف طرح مورد نظر حکاکی می‌شود و سپس پوشش ممبران روی آن وکیوم می‌شود. اگر طرفدار کابینت آشپزخانه ساده باشید ما به شما کابینت آشپزخانه‌‌هایگلاس را پیشنهاد می‌کنیم.

مزایا و معایب کابینت آشپزخانه ممبران

از مزیت‌‌های این نوع کابینت می‌توان به خوش قیمت بودن آن، ضد آب بودن آن و نیز قابل سفارش بودن در طرح‌‌های مختلف را اشاره نمود. قابلیت نظافت آسان نیز از دیگر مزایای این جنس کابینت است.

از معدود معایب این نوع کابینت می‌توان به تغییر رنگ آن در مقابل حرارت زیاد اشاره کرد. دیگر عیبی که می‌توان به آن گرفت، آسیب پذیر بودن لایه ممبران در مقابل اشیاء تیز است که بر اثر آن خاصیت ضد آبی آن کم می‌شود.

تغییر رنگ تدریجی یکی از معایب کابینت ممبران
تغییر رنگ تدریجی یکی از معایب کابینت ممبران

از رنگ‌‌های پر طرفدار در این نوع کابینت می‌توان به رنگ سفید اشاره کرد این رنگ باعث دلباز تر شدن فضای آشپزخانه تان می‌شود. ممکن است بخواهید دو رنگ مکمل را با هم ادغام نمایید و جذابیت بیشتری در آشپزخانه تان ایجاد کنید. از جمله دیگر رنگهای غالب در کابینت ممبران، می‌توان به رنگ طوسی اشاره کرد که یکی از پرکارترین رنگها هم در سبک مدرن و هم در سبک کلاسیک است.

شاید این نکته برایتان قابل توجه باشد که رنگ طوسی به عنوان رنگ محبوب کابینت در سال 2024 انتخاب شده است.

کابینت ممبران با رنگ مشکی یا یشمی، این رنگ کابینت برای آشپزخانه‌‌هایی با متراژ بالا مناسب تر است. اگر این رنگ با یک رنگ متضاد روشن ادغام شود جذابیت آن دو چندان خواهد شد.

 

2-کابینت‌‌هایگلاس

این جنس کابینت‌‌ها ساخته شده از ورقه‌‌های از ام دی اف هستند که یک لایه پلاستیکی به نام پلی گلس بر روی آن وکیوم شده است.

کابینت‌‌های گلاس پیرو سبک کابینت آشپزخانه مدرن و شیک است. سادگی و خلوتی مهم ترین مشخصه این نوع کابینت‌‌ها است. این نوع از کابینت با سطح صاف و براقی که دارند جذابیت زیادی در نمای آشپزخانه دارند و به خاطر خلوتی و سادگی شان نیزفضای آشپزخانه را بزرگ و دلبازتر نشان می‌دهند. افرادی که به دنبال کابینت آشپزخانه ساده و شیک هستند،‌‌ هایگلاس را می‌پسندند.

سادگی از مشخصه های اصلی کابینت های گلاس است
سادگی از مشخصه‌‌های اصلی کابینت‌‌های گلاس است

مزایای کابینت آشپزخانه‌‌هایگلاس

مزایای این کابینت‌‌ها تنوع در قیمت انواع آن است. جنس‌‌های اروپایی آن با قیمتی بالاتر و جنس‌‌های ترک آن با هزینه ای مناسب تر در دسترس هستند. هر شخص بسته به توان خود می‌تواند انتخاب کند.

از دیگر مزایای کابینت‌‌های گلاس می‌توان به ضد آب بودن لایه ی پلی گلس آن اشاره نمود که از رسیدن رطوبت به ورقه ی ام دی اف جلوگیری می‌کند و همچنین نظافت سطوح آن را بسیار آسان می‌نماید.

رنگ کابینت آشپزخانه جدید در این نوع از کابینت‌‌ها، سفید است که محبوبیت بالایی در بین مردم دارد. دلیل آن هم می‌تواند سازگاری این رنگ با انواع دکوراسیون و رنگ‌‌های دیگر می‌باشد.

رنگ‌‌های متنوع دیگری نیز برای ساخت کابینت‌‌های گلاس استفاده می‌شود و هر خانواده بسته به سلیقه ی خود  نیز‌‌ هارمونی موجود در وسایل منزل شان می‌توانند دست به انتخاب بزنند.

ما در یک مقاله جداگانه لیست قیمت کابینت آشپزخانه را به تفکیک شهرها آماده کردیم.

از مزایای کابینت های گلاس ضد آب بودن آن است
از مزایای کابینت‌‌های گلاس ضد آب بودن آن است

 

3-کابینت ام دی اف

محبوب ترین کابینت‌‌ها، کابینت‌‌های با جنس ام دی اف هستند. جنس ام دی اف به دلیل کم هزینه تر بودن و نیز سهولت ساخت آن، بسیار پر طرفدار است. ورقه‌‌های ام دی اف از خرده‌‌های چوب و چسب ساخته شده اند. این مواد با حرارت و فشار زیاد فشرده و تبدیل به ورقه‌‌های ام دی اف می‌شوند. بعد از این مرحله روکش پلاستیکی از جنس لمینت روی ورقه‌‌ها کشیده می‌شود تا مقاومت آن در برابر آب بیشتر شود. اگر به دنبال قیمت کابینت آماده و ارزان هستید، بهتر است با اپراتورهای فنی ما تماس بگیرید.

کابینت‌‌های ام دی اف جدید را بیشتر در سبک دکوراسیون مدرن به کار می‌برند. رنگ‌‌های کابینت ام دی اف بسیار متنوع است و هر فرد بسته به نوع دکوراسیون و رنگ پذیری دیوارها و وسایل منزل خود می‌تواند رنگ مورد نظرش را به کابینت ساز سفارش دهد. اما کابینت ام دی اف سفید قهوه ای یکی از پر کاربردترین رنگ‌‌ها در این نوع است.

برای بسیار از مردم قیمت کابینت آشپزخانه مورد توجه است. از مزایای کابینت‌‌های ام دی اف می‌توان به قیمت مناسب آن نسبت به دیگر جنس‌‌های کابینت اشاره کرد. اما عیب بزرگی که می‌توان بر این نوع گرفت، ضد آب نبودن آن است. سعی کنید از برخورد مستقیم آب با سطح این کابینت‌‌ها جلوگیری کنید تا ماندگاری آن را بالاتر ببرید.

کابینت ام دی اف جزو خوش قیمت ترین کابینت های موجود است
کابینت ام دی اف جزو خوش قیمت ترین کابینت‌‌های موجود است

4-کابینت آشپزخانه چوب طبیعی

کابینت های چوبی به دلیل دوام، تطبیق پذیری و زیبایی طبیعی، انتخابی پرطرفدار برای آشپزخانه و سایر قسمت های خانه هستند. از بلوط جامد گرفته تا افرا یا کاج، انواع مختلفی از چوب برای انتخاب وجود دارد که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. کابینت های چوبی ظاهری گرم و طبیعی ارائه می دهند که می تواند مکمل انواع سبک های دکوری از سنتی تا مدرن باشد.

می توان گفت کابینت‌‌های جنس چوب خاص ترین و نیز پر هزینه ترین نوع کابینت‌‌ها هستند. گران بودن این نوع کابینت‌‌ها به دلیل زمان بر و پر زحمت بودن مراحل تولید و حکاکی آن است. اغلب طرح‌‌های این کابینت‌‌ها را به وسیله ی دست حکاکی می‌کنند به همین خاطر بسیار با ارزش هستند.کابینت‌‌های چوبی هم مانند دیگر انواع کابیت در سبک‌‌های دکوراسیون کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک تولید می‌شوند. در این نوع کابینت از چوب‌‌های مقاوم استفاده می‌شود تا مقاومت کار بالاتر برود.

دقت داشته باشید این کابینت‌‌ها باید از قرار دادن در مجاورت با آب پرهیز شود زیرا به دلیل نداشتن روکش پلاستیکی خاصیت ضد آبی ندارند. همچنین باید چند وقت یکبار واکس مخصوص چوب به آنها کشیده شود.

کابینت های چوبی دارای چندین مزیت نسبت به سایر مواد کابینت هستند:

  • دوام: چوب ماده ای قوی و بادوام است که می تواند در طول زمان سایش و پارگی را تحمل کند.
  • تطبیق پذیری: کابینت های چوبی را می توان رنگ آمیزی، لکه دار یا در حالت طبیعی خود رها کرد تا با هر سبک دکوراسیونی مطابقت داشته باشد.
  • زیبایی طبیعی: چوب دارای زیبایی و گرمای طبیعی است که مواد دیگر نمی توانند آن را تکرار کنند.
  • تنوع گزینه ها: با طیف گسترده ای از انواع چوب و سبک های موجود، می توانید کابینت های مناسب برای خانه خود را پیدا کنید.

برخی از معایب کابینت های چوبی عبارتند از:

  • هزینه: کابینت های چوبی می توانند گران تر از سایر مواد کابینت باشند، به خصوص اگر چوبی با کیفیت انتخاب کنید.
  • نگهداری: چوب به مراقبت و نگهداری منظم مانند تمیز کردن و صیقل دادن نیاز دارد تا در شرایط خوبی بماند.
  • حساسیت به خط و خش و رطوبت: چوب در معرض آسیب ناشی از رطوبت، نور خورشید و آفات است، بنابراین مهم است که چوبی بادوام انتخاب کنید و از آن با درزگیرها محافظت کنید.
کابینت های چوبی فاقد خاصیت ضد آبی هستند
کابینت‌‌های چوبی فاقد خاصیت ضد آبی هستند

5-کابینت ملامینه

نوع دیگری از کابینت، کابینت ملامینه است که جنس آن ورقه ی نئوپان و یا ام دی اف با روکشی از جنس ملامینه است. نئوپان و ام دی اف همان خرده چوب‌‌های فشرده و چسب است و ملامین نوعی پلاستیک فشرده ارزان قیمت است.

اگر قیمت کابینت آشپزخانه برایتان مهم است باید گفت که یکی از ارزان ترین انواع کابینت، کابینت ملامینه ساخته شده با ورق نئوپان است زیرا این نوع ورق نسبت به آب آسیب پذیری بیشتری دارد و نیز کیفیت خرده چوب‌‌های به کار رفته شده در آن نسبت به ام دی اف پایین تر است. از این کابینت می‌توان برای کابینت دیواری که کمترین تماس را با آب دارند استفاده نمود.

کابینت‌‌های ملامینه با توجه به نوع روکش ملامینه ای که در آن اعمال شده است به سه نوع تقسیم می‌شوند:

1- ملامینه مات یا کدر

2- ملامینه براق

3- ملامینه زبر

از مزایای کابینت ملامینه می‌توان به قیمت مناسب و تنوع بالای طرح و رنگ در آن اشاره کرد. این کابینت‌‌ها معایبی نیز دارد که از جمله ی آنها می‌توان به آسیب پذیری آن در برابر رطوبت و آب و نیز وزن زیاد صفحات آن اشاره نمود.

کابینت ملامینه با ورق نئوپان
کابینت ملامینه با ورق نئوپان

6-کابینت آشپزخانه انزو

از دیگر انواع کابینت‌‌های محبوب در بین مردم، میتوان به کابینت انزو اشاره نمود. این کابینت‌‌ها از جنس ام دی اف با روکش پی وی سی و یا رنگ هستند. شکل این کابینت‌‌ها با کابینت ممبران شبیه به هم هستند و برخی این دو را با هم اشتباه میگیرند.

تفاوت این نوع کابینت با کابینت ممبران در تراشکاری‌‌های CNC چهارطرف درب‌‌های آن است. از دیگر تفاوت‌‌های این دو کابینت ضخامت بالای ورقه‌‌های ام دی اف در کابینت‌‌های انزو نسبت به ممبران است. با این تعاریف کابینت‌‌های انزو از نظر کیفیت از کابینت‌‌های ممبران بهتر اند و نیز قیمت بالاتری هم دارند.

کابینت‌‌های انزوی با روکش رنگ نیز به سه دسته ی متفاوت از لحاظ رنگ دسته بندی می‌شوند که شامل: رنگ پولیشی که به کابینت پولیشی معروف است، رنگ پلی استر و رنگ پلی اورتان می‌شود.

روکش‌‌های رنگی ذکر شده باغث مقاومت در برابر رطوبت و خراش خوردگی می‌شوند و عمر کابینت را نیز بالاتر میبرند.

تفاوت کابینت انزو و ممبران در تراشکاری های CNC آن است
تفاوت کابینت انزو و ممبران در تراشکاری‌‌های CNC آن است

7-کابینت روکش چوب

کابینت های روکش چوبی یک انتخاب محبوب در طراحی داخلی مدرن هستند که زیبایی چوب طبیعی را با قیمتی در دسترس تر ارائه می دهند. روکش یک لایه نازک از چوب واقعی است که به یک ماده اصلی مانند تخته سه لا یا ام دی اف (تخته فیبر با چگالی متوسط) چسبیده است. قیمت پایین تر این نوع کابینت نسبت به چوب، کابینت های روکش را به گزینه ای جذاب برای بسیاری از افراد تبدیل می کند. با این حال، مانند هر ماده دیگری، آنها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند.

مزایای کابینت روکش چوبی

  • کابینت های روکش دار ظاهری غنی و گرم از چوب جامد را ارائه می دهند و دانه و بافت طبیعی را به نمایش می گذارند. آنها را می توان در لکه ها و رنگ های مختلف تکمیل کرد تا با هر دکوراسیون داخلی مطابقت داشته باشد.
  • در مقایسه با کابینت های چوب جامد، کابینت های روکش چوبی معمولاً مقرون به صرفه تر هستند. این آنها را به گزینه ای عالی برای کسانی تبدیل می کند که می خواهند ظاهری چوبی بدون برچسب قیمت بالا داشته باشند.
  • کابینت های روکشی سبک تر از کابینت های چوبی جامد هستند و جابجایی و نصب آنها را آسان تر می کند. این می تواند به ویژه در بازسازی آشپزخانه های بزرگتر مفید باشد.
  •  از آنجایی که روکش روی یک ماده هسته پایدار اعمال می شود، این کابینت ها در مقایسه با چوب جامد، به خصوص در محیط های مرطوب، کمتر در معرض تاب برداشتن یا ترک خوردن هستند.
  • روکش را می توان بر روی لایه های مختلف اعمال کرد که امکان ایجاد طیف وسیعی از سبک ها و پرداخت ها را فراهم می کند. این تطبیق پذیری به این معنی است که می توانید بدون قیمت زیاد به ظاهری سفارشی برسید.

معایب کابینت روکش چوبی

  • روکش چوب، بیشتر از چوب جامد در معرض آسیب است. اگر به درستی نگهداری نشود، ممکن است خراش، فرورفتگی یا پوسته شدن ایجاد شود.
  •  کابینت های روکش ممکن است به رطوبت و تغییرات شدید دما حساس باشند. اگر برای مدت طولانی در معرض آب یا رطوبت بالا قرار گیرد، روکش ممکن است تاب خورده یا لایه لایه شود.
  •  ترمیم روکش آسیب دیده می تواند دشوار باشد. اگر سطح خراشیده یا تراشه شده باشد، ممکن است به جای لمس ساده نیاز به تمیز کردن یا تعویض حرفه ای داشته باشد.
  •  در حالی که کابینت های روکشی می توانند سال ها با مراقبت مناسب دوام بیاورند، اما ممکن است مانند کابینت های چوب کامل که می توانند چندین بار بازسازی شوند، عمر طولانی نداشته باشند.
  • برخی از صاحبان خانه ها اصالت چوب جامد را ترجیح می دهند. روکش در عین زیبایی، ممکن است برای کسانی که به دنبال یک محصول واقعا طبیعی هستند جذاب نباشد.
  •  با گذشت زمان، قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند باعث محو شدن رنگ روکش ها شود و نیاز به استفاده از پوشش های محافظ UV دارد.

 

8- کابینت بدون دستگیره یا لمسی

با محبوبیت سبک مینیمال و استفاده آن در دکوراسیون منازل، کابینت‌‌های بدون دستگیره طرفداران زیادی پیدا کرده است. طراحی این کابینت‌‌ها بطوری است که دستگیره آنها به صورت مخفی کار گذاشته شده است. این نوع کابینت علاوه بر سادگی و مدرنیزه بودن، از ایمنی بیشتری نیز برخوردار است. همچنین برای خانه‌‌هایی که کودک نوپا دارند مناسبترین گزینه خواهد بود.  این سبک از کابینت‌‌ها با انواع متریال‌‌های مختلف و نیز در رنگ‌‌های متنوع ساخته می‌شوند.

کابینت های بدون دستگیره بهترین انتخاب برای خانواده های دارای کودک نوپا است
کابینت‌‌های بدون دستگیره بهترین انتخاب برای خانواده‌‌های دارای کودک نوپا است

چنانچه در این مقاله گفته شد، کابینت از اجزای اصلی هر خانه به شمار می‌رود. در دهه‌‌های اخیر و با گسترش سبک‌‌ها و انواع مختلف دکوراسیون و متریال‌‌های گوناگون در جهان، در کشور ما نیز به کاربری انواع کابینت‌‌های به روز، به طور چشمگیری گسترش یافته است.

ما سعی نموده ایم تا در این نوشته به طور مختصر در مورد انواع متریال‌‌های به کار برده شده و نیز جدیدترین مدل‌‌ها و رنگ‌‌های کابینت اطلاعاتی را برایتان گرد آوریم تا شما را در انتخاب بهترین نوع کابینت یاری کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *